Klizački klub Medveščak | Koturaljkaški klub Medveščak | Schlosserove stube 2, 10000 Zagreb | Telefon: +385 (0) 98 421 139 | Fax: +385 (0) 1 4555 404 |
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Povijest kluba

Klizačko-koturaljkaški klub Medveščak najstariji je i najpoznatiji hrvatski klizački i koturaljkaški klub, osnovan 1961. godine kada je u Zagrebu otvoreno prvo klizalište s umjetnim ledom na Šalati na kojoj je sve do danas ostalo sjedište Kluba i klupske prostorije.
Od tada pa sve do danas naš Klub aktivno sudjeluje u planiranju rada i razvitka umjetničkog klizanja i umjetničkog koturaljkanja te organizira i sustavno provodi trenažne procese za različite dobne kategorije športaša.
Iz našeg Kluba potječu slavna imena hrvatskog umjetničkog klizanja poput olimpijaca i olimpijki Sande Dubravčić, Miljana Begovića, Tomislava i Željke Čižmešije, Ivane Jakupčević i Idore Hegel.
Lista naših laureata bila bi puno duža ako bismo pridodali članove našeg Kluba koji su bili sudionici i finalisti Europskih i Svjetskih prvenstava u umjetničkom klizanju i umjetničkom koturaljkanju.
Sanda Dubravčić je kao članica KKK Medveščak osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 1981. godine te sudjelovala na dvjema Olimpijskim Igrama 1980. i 1984. godine. Sanda Dubravčić jedina je hrvatska športašica u povijesti koja je imala čast upaliti olimpijski plamen na Olimpijskim igrama (Sarajevo 1984.).
Albertville 1992.godine pamtit ćemo kao prve Olimpijske igre na kojima su hrvatski športaši nastupili pod hrvatskom zastavom, a čast da na otvaranju Igara nosi hrvatski barjak pripala je Tomislavu Čižmešiji.
Naš Klub tradicionalni je organizator i domaćin prestižnog međunarodnog natjecanja u umjetničkom klizanju Zlatni medvjed koje se već skoro trideset godina nalazi u kalendaru natjecanja Svjetske klizačke federacije ISU te okuplja brojne natjecatelje sa svih kontinenata. Zlatni medvjed započeo je pod imenom Kup Šalate 1982. godine, da bi od 1986. godine dobio međunarodni karakter i veliki ugled. Održava se svake godine krajem mjeseca studenog, a zbog financijskih razloga znao je pojedinih godina biti otkazivan.
S ciljem popularizacije umjetničkog klizanja i umjetničkog koturaljkanja Klub, pod budnim okom svojih trenera, na Šalati organizira Školu klizanja i Školu koturaljkanja te napose Maskenbal na ledu.

REZULTATI DOSADAŠNJIH ZLATNIH MEDVJEDA - RESULTS OF PREVIOUS GOLDEN BEARS

UKOLIKO POSJEDUJETE FOTOGRAFIJE ILI TEKST O POVIJESTI KLUBA TE STE NAM IH VOLJNI USTUPITI ZA OBJAVLJIVANJE NA KLUPSKIM STRANICAMA, MOLIMO DA NAM IH DOSTAVITE PUTEM MAILA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SVE MATERIJALE DOSTAVLJENE ZEMALJSKOM POŠTOM NA KLUPSKU ADRESU UREDNO ĆEMO VRATITI POŠILJATELJU.
ZAHVALJUJEMO UNAPRIJED NA SURADNJI.

PLAKAT MEDO 2019

kkkmedo plakat veliki

Sponzori: